Raža ienākas • IR.lv

Raža ienākas

6
Dace Helmane

Trīs lietas esot labas, un to apstiprina trešais ilgtspējas indekss, kas šogad ir audzis gan metodoloģijas, gan rezultātu izteiksmē

Lai indekss būtu aktuāls, katru gadu tā kritēriju attīstībā tiek iesaistīts arvien vairāk dažādu ietekmes pušu – uzņēmumi, valsts iestādes, eksperti, sabiedriskās organizācijas. Kopējās diskusijās 2011.gadā kā prioritāte tika izvirzīta tirgus attiecību kritēriju pilnveidošana un lielāka uzmanība uzņēmumu faktiskā snieguma un rezultātu novērtēšanai. 

Pozitīvi, ka vairāk nekā 80% pagājušā gada dalībnieku gadu no gada turpina piedalīties, tā sekojot līdzi sava snieguma izmaiņām un dinamikai. Tajā pašā laikā būtiski, ka iniciatīvā iesaistās arvien jauni uzņēmumi, un mērķis nākamajam gadam ir panākt aktīvāku Latvijas lielāko valsts kapitālsabiedrību iesaisti, kurām, pēc citu dalībnieku domām, būtu jārāda piemērs pārējiem. 

Līdzīgi kā augļu koki, arī ilgtspējas indekss pirmo ražu sāk sniegt tikai pēc vairākiem gadiem, tāpēc šogad varam izdarīt pirmos nopietnos secinājumus. Pirmkārt, pieaug to uzņēmumu skaits, kuri piedalās, lai novērtētu savu sniegumu, nevis gūtu atzinību. Otrkārt, salīdzinot ar pilotprojektu 2010.gadā, līdzšinējie dalībnieki būtiski uzlabojuši savu sniegumu, ņemot vērā ekspertu ieteikumus. Tāpēc šogad esam sagaidījuši pirmo platīna kategorijas uzņēmumu un jaunpienācējus zelta kategorijā. Rezultātā Latvijā veidojas arvien lielāks atrāviens starp uzņēmumiem, kuri domā ilgtspējas un atbildības kategorijā, un «vidējo» uzņēmumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu