Tramvajs ienāk! • IR.lv

Tramvajs ienāk!

6
Elīna Berklava un Kaspars Ozols izbaudījuši trokšņainu dzīvi Miera ielas mājā līdzās tramvaja sliedēm, bet tagad ar dēliem Tomu, Dāvi un Miku mieru atraduši iekšpagalma dzīvoklī. Pašiem savs rotaļu laukums un radošais kvartāls pie durvīm.
Ieva Puķe

Mazie, radošie uzņēmēji un Miera ielas iedzīvotāji ir izveidojuši apvienību Miera ielas republika un šosestdien, 26.maijā, aicina citus rīdziniekus kopā ar viņiem svinēt Vasarsvētkus 

Miera ielā, kas nosaukumu ieguvusi, pateicoties Lielajiem kapiem, miers ir relatīvs. Ik pa 10-15 minūtēm garām aizšņāc 11.tramvajs, ienesot sajūtu par Stacijas laukuma un Mežaparka atrakciju parka burzmu. Ap Dzemdību namu kursē automašīnas ar zilu un rozā balonu buķetēm. Pie Meža kapiem tantiņas pārdod štrausus un kroņus. 

Gals un sākums, demokrātiski atvērta dažādām šīs zemes norisēm, Miera iela pēdējos divos gados izrādījusies ideāla augsne dažādu radošo darbnīcu, kafejnīcu un veikaliņu tapšanai ēku pirmajos stāvos. Kamēr, piemēram, Andrejsalas aktivitātes ir pieklusušas, Miera ielas republika, kā savu biedrību nosaukuši šīs vietas entuziasti, piedzīvo īstu uzplauksmi. Mierielas Vasarsvētkos, 26.maijā, ir iespēja kompakti tvert radošā kvartāla elpu. 

Ar tramvaja regularitāti kursējoši bomži, veca alkohola «točka», ko nezkāpēc apiet policijas modrā acs, – jaunās Miera ielas tendences pagaidām mierīgi pastāv līdzās iepriekšējo gadu sadzīviskās kultūras slānim. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu