Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1

Nedēļas notikumi pasaulē


NATO
līderi svētdien sammitā Čikāgā nolēmuši pagarināt patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā bez noteikta beigu termiņa.
Lietuva, Latvija un Igaunija no 2015.gada savu ieguldījumu gaisa spēku patrulēšanas finansējumā palielinās līdz pieciem miljoniem eiro. Nolemts arī aktivizēt pretraķešu aizsardzības sistēmas pirmo fāzi, pret ko asi iebilda Krievija. Sistēma, kuras objektus paredzēts izvietot Turcijā un Austrumeiropā, iecerēta, lai novērstu uzbrukumus no tādām neprognozējamām valstīm kā Irāna, kuras rīcībā nākotnē varētu nonākt kodolieroči. Plānots, ka NATO pretraķešu aizsardzības sistēma pilnvērtīgi sāks darboties 2018.gadā.

Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch otrdien par divām pakāpēm pazemināja Japānas kredītreitingu, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar valsts apjomīgajām parādsaistībām. Aģentūra prognozē, ja Japānas parādsaistību apjoms līdz šāgada beigām sasniegs 239% no valsts iekšzemes kopprodukta, kas ir augstākais līmenis no visām valstīm, kurām Fitch nosaka kredītreitingus.

Pasaules lielākā sociālā tīkla, ASV uzņēmuma Facebook debija fondu biržā pagājušo piektdien nav spējusi attaisnot uz to liktās cerības, kompānijas akciju vērtībai tirdzniecības sesijas noslēgumā tikai nedaudz pārsniedzot sākotnējā publiskā piedāvājuma cenu. Facebook akciju cena tirdzniecības sesijas beigās piektdien bija 38,23 dolāri, tikai par 0,61% vairāk nekā sākotnējā 38 dolāru cena.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu