Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Tumšās ēnas
Kristīne Simsone

 

ooo Šefs / Comme un chef. Šī gastronomiskā komēdija ir viegls našķis, ko uzlikt uz kārā zoba, nevis Eiropas kinovirtuvē tapusi delikatese. Ja šāds uzstādījums ir pa prātam, tad divu kulināru – titulēta šefpavāra un izsisties kāra jauna censoņa – nedienas veselīga farsa veidā jūs spēs sasmīdināt. Turklāt aktieri Žanu Reno, kam uzticēta galvenā kulināra loma, nevar nemīlēt – viņš, kā allaž, ir šarmants! Kino no 11.maija. 

ooo Tumšās ēnas / Dark Shadows. Dāmas un kungi, režisoram Timam Bērtonam ir daudz ko teikt par kino! Tumšajās ēnās, kas vizuāli atgādina Bērtona karaļvalsti ar nelielu, apzināti lēta kiča piešprici, atradīsit burtiski visu! Tur ir lērums atsauču, komentāru un parodiju, sākot no spriedzes meistara Hičkoka un visu laiku zināmākajām vampīrfilmām, līdz pat bēdīgi slavenajai Krēslas «sērgai», kā arī dažiem paša Bērtona darbiem. Kopumā senilā asinssūcēja Bārnabasa Kolinsa ģimenes glābšanas piedzīvojumi septiņdesmito diskoērā ir atraktīvi un baudāmi. Taču pilnai laimei trūkst lentes treilerī apsolītā dinamisma un asprātības. No 11.maija. 

oo Dāmu mīlulis / Bel Ami. Ekranizācijas cienījamā un stabilā literārā bāze jeb franču literatūras klasika – Gija de Mopasāna tāda paša nosaukuma novele – ir filmas labākā daļa. Tāpat tā norāda uz šīs kostīmdrāmas neizmanoto potenciālu – jaunā liekuļa Žorža Deroja ceļu uz smalkajām aprindām noteikti varēja pataisīt par kaut ko aizraujošāku. Galvenais klupšanas akmens – monotoni plakanie tēli. Kino no 11.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu