Iekļuvis miglā • IR.lv

Iekļuvis miglā

3
Vilnis Kalnaellis kā Miglā producents algā saņēmis četrsimt latu gadā. «Mūsu filmu studijas aktivitātes ir dažādas. Ir projekti reputācijai, priekam, un ir projekti peļņai.»
Anda Burve-Rozīte

Sākot biznesu, filmu studijas Rija dibinātājs Vilnis Kalnaellis ticēja, ka producēt filmas ir vērtīgāk, nekā spekulēt ar nekustamajiem īpašumiem. Tagad viņa līdzproducētā filma Miglā iekļauta Kannu kinofestivāla konkursā 

Pirms gada Kannu kinofestivāla laikā kādā smalkā pieņemšanā Ambassador salonā slaveno animācijas varoņu Kiriku un Lotes producētājs Vilnis Kalnaellis bija iegrimis sarunā ar franču dizaina mākslinieku. Šajā brīdī pienāca oficiante. Uz paplātes viņai rokās atradās 50 kristāla glāzes ar dzirkstošu šampanieti. Sasmaidoties ar latviešu producentu, viņai pēkšņi paslīdēja roka. Viss glāžu saturs kā apdullinošs ūdenskritums gāzās pār Kalnaeļļa fraku. 

«Slapjš līdz apakšbiksēm, bet uztvēru to kā labu zīmi – es noteikti šeit atgriezīšos,» atceras producents. Dažiem draugiem tā arī teicis: mēs būsim Kannās! Pats tam īsti nav ticējis. Draugi arī ne. Taču pirms divām nedēļām filmu studija Rija saņēma ziņu, ka Sergeja Loznicas spēlfilma Miglā iekļauta šāgada Kannu festivāla konkursa programmā, kas Francijas kūrortpilsētā sāksies 16.maijā. 

Šo filmu Rija producēja kopā ar Vācijas un Nīderlandes filmu studijām, saņēma arī ievērojamu Eiropas kino fonda Eurimage finansējumu. Nu Kalnaellim būs iespēja kāpt uz Kannu sarkanā paklāja kopā ar pasaulslavenām kinozvaigznēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu