Nevis minēt, bet noskaidrot • IR.lv

Nevis minēt, bet noskaidrot

5

Papildu informācija žurnāla Ir (nr.17) Baibas Strautmanes rakstam Tēvijas stils 

Kā plaši zināms no masu medijiem, 29.martā Izraēlas vēstniece Latvijā V.E. Hagita Ben Jākova vērsās pie manis kā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja ar vēstuli par Latvijas radio raidījumu Tēvijas laikmets 20.martā. 

Līdz ar to mans aprīlī mutiski dotais uzdevums NEPLP monitoringa centra darbiniekiem konstatēt tēzes, kas varētu nepatikt Izraēlas vēstniecībai, nebija ne, citēju minēto rakstu, «ārkārtēja politiska spiediena rezultāts, jaunā padomes priekšsēdētāja neapdomība», bet gan – jā, «tieši šāda sava pienākuma izpratne», jo bija nepieciešams sagatavot vēstniecei oficiālu atbildi uz viņas vēstuli. Nepārprotami tāds ir mūsu kā valsts iestādes pienākums neatkarīgi no tā, vai vēstuli sūtījusi Baiba Strautmane, kultūras ministre vai Izraēlas vēstniece. 

Savukārt gan pašā NEPLP monitoringa centra ziņojumā, gan NEPLP sēdē pēc tā saņemšanas un pirms atbildes vēstules sagatavošanas un izsūtīšanas jau tika veikts izvērtējums, vai ir pārkāpti saistošie normatīvie akti. Tie ir vienīgais un, jāuzsver, jau monitoringa centra nolikumā noteiktais atskaites punkts tā darbā, tāpat kā NEPLP un tās atsevišķo locekļu izteiktiem vērtējumiem. Šo jautājumu esam atkārtoti pārrunājuši savā vidū, jo šāda caurskatāmība ir izšķiroši svarīga NEPLP uzticamībai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu