Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Vai līdzšinējais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī 6.maijā paliks ar garu degunu? Vismaz tā šķiet aktivistiem, kas izvietojuši šos ironiskos plakātus uz trotuāriem Parīzē, acīmredzami dodot priekšroku Sarkozī sāncensim otrajā vēlēšanu kārtā — sociālistu partijas kandidātam Fransuā Olandam.

Nedēļas notikumi pasaulē

Aizvien pieaugot starptautiskās sabiedrības satraukumam par notiesātās Ukrainas bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko veselības stāvokli, virkne Eiropas valstu un institūciju līderu nolēmuši neapmeklēt Ukrainu. Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu un tieslietu komisāre Viviana Redinga nolēmuši neapmeklēt šovasar Ukrainā notiekošo Eiropas futbola čempionātu. To varētu neapmeklēt arī Vācijas kanclere Angela Merkele. Bet piecu Eiropas valstu prezidenti nolēmuši neapmeklēt Ukrainā šomēnes paredzēto Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu prezidentu sanāksmi.

Ukrainas pilsētas Dņepropetrovskas centrā pagājušo piektdien notika sprādzienu sērija, ievainojot 30 cilvēkus. Varasiestādes izsludinājušas divus miljonus grivnu (132 400 latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert sprādzienu organizatoru. Valsts drošības dienestos uzskata, ka sprādzieniem ir noziedzīgi motīvi un teroristiem nav politisku mērķu.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor’s pirmdien pazemināja deviņu Spānijas banku kredītreitingus. Aģentūra pagājušo ceturtdien samazināja Spānijas kredītreitingu, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar riskiem, ka valdībai nāksies palielināt tās parādsaistību slogu, lai atbalstītu bankas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu