Tu zini... bet vai tu zināji? • IR.lv

Tu zini… bet vai tu zināji?

2

 

Tu zini, ka Latvija ir «augstu nodokļu zeme», bet vai tu zināji, ka kopējais nodokļu slogs Latvijā ir zem 30% no IKP un tātad ir viens no zemākajiem Eiropā? Nodokļi skolo mūsu bērnus, pabaro un silda mūsu vecīšus, tā ir samaksa par civilizētu valsti. 

Tu zini, ka Latvija «dārgi samaksāja par veiksmīgo ekonomisko atveseļošanos», bet vai tu zināji, ka daudzas valstis Eiropā turpina slīgt zemāk, piemēram, Grieķija, Spānija un citas. Bezdarbs tajās ir virs 20% un aug (Latvijā ir zem 12% un krīt), bet to kopējais ekonomikas kritums varētu pārsniegt Latvijas kritumu. 2011.gadā Latvijā bija trešā straujākā ekonomikas izaugsme Eiropas Savienībā. 

Tu zini, ka «mums ir katastrofāli zema dzimstība», bet vai tu zināji, ka tādām izcili veiksmīgām valstīm kā Singapūra un Japāna jau daudzus gadus ir tikpat zema dzimstība un visā Austrumeiropā dzimstība ir kritusies līdzīgā mērā? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu