Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi Fiskālās disciplīnas likumu,
ar ko saistīti arī Satversmes grozījumi, kurus vēl skata visas Saeimas komisijas. Līgums, par kuru 31.janvārī Briselē vienojās 25 ES dalībvalstis, paredz veicināt budžeta disciplīnu, nostiprināt ekonomikas politiku koordināciju un uzlabot eirozonas pārvaldību. Tam nepievienosies Čehija un Lielbritānija.

Turpmāk Saeima arī Latvijas Bankas amatpersonas ievēlēs atklātā balsojumā, paredz pieņemtie grozījumi likumā. Saeima jau ir izdarījusi grozījumus Kārtības rullī, kas paredz atklāti ievēlēt Saeimas Prezidija locekļus, tiesībsargu, valsts kontrolieri, tiesnešus, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju, ģenerālprokuroru, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju, Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju un virkni citu amatpersonu.

KNAB uzlicis 1000 latu sodu Zaļo un zemnieku savienībai par neatļautu dāvinājuma pieņemšanu un nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā. Tikpat liels naudas sods piemērots arī Zatlera reformu partijai par nepatiesām ziņām deklarācijā. Kopumā lietvedības par finansēšanas pārkāpumiem 2011.gada vēlēšanās tika sāktas pret desmit partijām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu