Pēdējā pietura pirms virtuālās realitātes • IR.lv

Pēdējā pietura pirms virtuālās realitātes

6
Fitnesa klubā I Love Fitness jau vairāk nekā gadu ir pieejamas 3D nodarbības, kurās aerobika un dejošana notiek pie trīsarpus metrus liela ekrāna.

Jaunākās paaudzes spēļu konsoles sniedz cilvēkiem to, ko datori iepriekš nekad nav spējuši – iespēju kārtīgi izkustēties un pat uzlabot fizisko kondīciju 

Vai pēc datora lietošanas var sāpēt kājas? Izrādās, var gan! «Agrāk datorspēles asociējās ar sēdēšanu pie ekrāna, bet tagad tās beidzot ļauj kārtīgi izkustēties – reizēm otrajā dienā pat sāp kājas,» galveno atšķirību starp iepriekšējās paaudzes spēļu konsolēm, ar kurām nācās kustināt tikai pirkstus, un jaunajām, kas prasa visa ķermeņa iesaistīšanu, raksturo Agija. Divu bērnu māte jau gandrīz pusgadu ir aizrāvusies ar aerobikas un deju programmu Zumba Fitness

Agija ieslēdz Microsoft Xbox 360 spēļu konsoli ar Kinect sensoru, nostājas pie televizora un sāk atdarināt virtuāla tēla kustības ekrānā. Konsole «vēro» censoni, vērtē, kā viņai tas izdodas, un liek atzīmes. Jo precīzāk izdodas izpildīt kustību, jo augstāku atzīmi var iegūt. Punktu bagāža krājas, un deju kompleksa beigās var iepazīties ar kopējo novērtējumu. Spēlētājs var izvēlēties kādu populāru melodiju un izdejot speciāli tai radītu deju. Sanāk izkustināt ne tikai kājas, bet arī rokas, plecus, gurnus. 

Var sacensties ar kādu no draugiem vai ģimenes locekļiem, stāvot līdzās. Tikpat labi var «saslēgties tīklā» ar kādu svešinieku no cita kontinenta un uzdejot. «Šis ir labs socializācijas līdzeklis,» Agija stāsta, ka viņas televizorā regulāri «izlec» aicinājumi no svešiniekiem sacensties fitnesa programmā. Pagaidām viņa visus piedāvājumus noraidījusi un to komentē lakoniski: «Vispirms jāsatrenējas.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu