Pilna istaba svešu cilvēku • IR.lv

Pilna istaba svešu cilvēku

2
Hologramma CNN tiešraidē — raidījuma vadītājs studijā sarunājas ar žurnālisti, lai gan viņa patiesībā atrodas citā pilsētā

Televizoru aizstājošās hologrammas varēsim iepazīt jau šogad, bet līdz desmitgades beigām šādā formātā tikšot pasniegtas TV pārraides 

Nepaies pat astoņi mēneši, kad degunu vēl īsti neapsildījusī 3D tehnoloģija tiks pasludināta par novecojušu un tās vietu apņēmīgi sāks iekarot cita, futūristiskāka vizuālā forma. Hologramma. Tā ienāks katrā dzīvoklī, dziedās, dejos, spēlēs futbolu, šaudīsies, taču telpu neizdemolēs. Savulaik kulta filmā Zvaigžņu kari iepazītā projekcija tuvojas mūsu mājvietām, un optimistiskākās prognozes ļauj domāt, ka līdz 2012.gada nogalei piedzīvosim vairākus publiskus paraugdemonstrējumus, bet līdz desmitgades beigām hologrammas izspiedīs no mūsu dzīves ierastos televizorus. 

Šāda prognoze šķiet pārspīlēti optimistiska, ņemot vērā, ka pāreja uz 3D nemaz tik ātri nenotiek un pašlaik telpisku attēlu mājās var baudīt pavisam niecīgs procents zemeslodes iedzīvotāju. Taču zināms pamats optimismam noteikti ir. Jau 2008.gada ASV prezidenta vēlēšanu laikā telekanāls CNN tiešraidē noorganizēja žurnālistes Džesikas Jelinas sarunu studijā ar raidījuma vadītāju Volfu Bliceru, lai gan viņa tobrīd atradās citā pilsētā. Hologrammas izrādīšana izraisīja plašu rezonansi, lai gan tehniski tā nebija ideāla. Kadru atjaunošanās bija lēnīga, tādēļ žurnālistes kustības izskatījās saraustītas. Ar to arī jaunās tehnoloģijas uznāciens beidzās. Vairākus gadus valdīja relatīvs miers un par hologrammām šad tad ierunājās vien specializētie mediji. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu