Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Izstāžu turneju pa pasauli, patlaban piestājot Honkongā, turpina Ļuba — mamutu meitene, kas dzīvojusi pirms aptuveni 40 000 gadu. Tās sasalušo ķermeni pirms pieciem gadiem Jamalas pussalā Krievijas arktiskajā zonā atrada vietējais mednieks un nosauca savas sievas vārdā. 50 kg smagā Ļuva tiek uzskatīta par vislābāk saglabājušos mamuta mūmiju pasaulē.

Nedēļas notikumi pasaulē


Baltkrievijā sestdien no ieslodzījuma atbrīvots bijušais prezidenta amata kandidāts Andrejs Saņņikovs
, bet svētdien – opozīcijas aktīvists Dmitrijs Bondarenko, kas arī bija notiesāts par līdzdalību opozīcijas protesta akcijā Minskā pēc 2010.gada 19.decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām. Ieslodzījumā vēl joprojām atrodas vēl viens no 2010.gada prezidenta amata kandidātiem – Baltkrievijas Sociāldemokrātiskās partijas Tautas sapulce līderis Nikolajs Statkevičs.

ANO Ģenerālā asambleja pagājušonedēļ pieņēma rezolūciju, kurā nosoda Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma vardarbību pret opozīciju un aicina to nekavējoties izbeigt. Starp valstīm, kas balsoja pret, bija Krievija, Ķīna un Irāna. Krievija un Ķīna 4.februārī uzlika veto arī ANO Drošības padomes rezolūcijas projektam, kurā bija atbalstīts Arābu līgas miera plāns Sīrijai, kas paredzēja, ka Asads atkāpjas no amata. 

Pirmdien Oslo tiesas priekšā stājās Norvēģijas labējais ekstrēmists Anderss Bērings-Breiviks, kura uzbrukumos pērn jūlijā gāja bojā 77 cilvēki. Viņš neatzina tiesas likumību izvērtēt viņa rīcību un paziņoja, ka slaktiņu sarīkojis «pašaizsardzības nolūkā».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu