Traki talantīgs! • IR.lv

Traki talantīgs!

6
Voldemārs savās mājās Sārnatē, kur tapuši gan zīlīšu, gan daudzu citu reklāmu projekti. Lai arī ikdienā viņš dzīvo un strādā Rīgā, lielpilsētas vide Voldemāru nevaldzina. Kādu dienu viņš cer kopā ar dzīvesdraudzeni Kristīni pārcelties uz Sārnati pavisam.
Anda Burve-Rozīte

Reklāmas mākslinieks Voldemārs Dūdums (36) nominēts vienai no pasaules prestižākajām reklāmas balvām Webby Awards, ko var salīdzināt ar kino Oskaru. Viņš portālā Ir izdomāja zīlīti, kas knābā uz taustiņiem uzliktu speķi un tā raksta tviterziņas. Voldemārs domā, ka reklāmas tirgus pasaulē virzīsies uz aizvien oriģinālākiem risinājumiem, citādi tam «jāmirst» 

Kad pirms diviem gadiem pirmoreiz satiku Voldemāru, kopā ar kolēģiem strādājot pie žurnāla Ir izveidošanas, viņš man atgādināja Džimu Morisonu, kurš, ieradies atpūsties Parīzē 1971.gadā, vēl nebija noskuvis savu kuplo, melno bārdu. Uz galvas – matu ērkulis. Sarunas laikā reklāmists to ik pa laikam enerģiski sabužināja, it kā tādā veidā būtu iespējams iedzīvināt vai arī likt pierimt idejām, kas bez mitas kā teiksmainas pilsētas videospēlē dzimst viņa galvā. Šķita, ka manā priekšā stāv viens no patīkamākajiem cilvēkiem, kādus jebkad gadījies sastapt. Ar neuzspēlētu cieņu un laipnību pret citiem. Bez pārākuma apziņas, kas reklāmā strādājošajiem, varbūt pat pamatoti, mēdz piemist. Bez visa minētā Voldemāra klātbūtne radīja pārliecību, ka visas parastās, pat garlaicīgās lietas var pārveidot aizraujošās. 

Šī fascinējošā bārdaiņa skaļākais panākums līdz šim ir akcija, ar kuru popularizējām portāla Ir.lv blogus – Ir zīlītes, kas šopavasar nominētas starptautiskā interneta izcilības konkursa Webby Awards balvai interaktīvās «partizānu» reklāmas grupā. Šo balvu pirms 16 gadiem dibinājusi Digitālā akadēmija, kuras valdē ir mūziķis Deivids Bovijs, animācijas filmas Simpsoni radītājs Mets Gronings, Virgin Atlantic īpašnieks Ričards Brensons, Twitter dibinātājs Bizs Stouns. Pieteikumu šogad bija vairāk nekā 10 tūkstoši. Katrā kategorijā žūrija izraudzījusies piecus finālistus. 

Fakts, ka Ir zīlītes pamanītas šāda līmeņa konkursā, var izvērsties par lielisku iespēju ne tikai Voldemāram, bet visai Latvijas reklāmas industrijai, kas tiecas apliecināties starptautiskā līmenī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu