Neatgādina TV šovu • IR.lv

Neatgādina TV šovu

5
Publicitātes foto

Holivudas jaunais grāvējs Bada spēles pārkāpj principu, ko Latvijas realitātes šovos nekad nepārkāps 

Pirmajās četrās nedēļās visā pasaulē filma iekasējusi jau 530 miljonus dolāru un sacenšas ar agrāko gadu grāvēju Titānika un Avatara panākumiem, – šis fakts par filmu Bada spēles, kuru kopš pagājušās nedēļas rāda Latvijā, noteikti pelna uzmanību. Filmas stāsts ir vienkāršs, bet stindzinošs – nākotnes Amerikā katru gadu rīko realitātes šovu, kurā no katra valsts apgabala izlozē divus nepilngadīgus jauniešus, liekot viņiem citam citu nogalināt. Tas, kurš paliek dzīvs, ir šova uzvarētājs. 

Filmas spēku apjaušu jau pie kinoteātra kasēm, seanss faktiski izpārdots, apkārt skolēnu jūra. Jāpaskaidro, ka es šo izklaides industrijas produktu centīšos vērtēt pēc viena kritērija – vai skatītājs par biļetei iztērēto naudu saņem tādu dramaturģijas devu, kas viņu iespiež dziļāk krēslā, liek aizmirst visu pasauli un sagādā laimīgas beigas. 

No šāda viedokļa raugoties, filmas producents savu darbu ir paveicis lieliski. Skaidrs, ka Holivudas lielbudžeta filmas ir veidotas pēc identiska skeleta. Pirmajās minūtēs mums liek iemīlēt galveno varoni, kuram ir mērķis, kas jāsasniedz. Lai to izdarītu, jāpārvar šķēršļi. Tie kļūst aizvien grūtāki, un vienmēr blakus galvenajam varonim nostājas filmā uzplaukusi mīlestība, kas jāglābj. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu