Nofenderēja! • IR.lv

Nofenderēja!

2
Renāram Kauperam nozagti septiņi velosipēdi. Vienā no reizēm: «Biju aizgājis uz tikšanos ar Tibetas mūkiem, enerģiju sasmēlies nāku ārā — no riteņa palicis tikai sēdeklis.»
Ieva Alberte

Velozādzību skaits pieaug. Zagļi vairs nav tikai narkomāni, bet labi organizēti un grupās siro pa māju pagalmiem un balkoniem. Žurnāls Ir veic eksperimentu, ļaujot nozagt piecus velosipēdus, kas pieķēdēti dažādās vietās Rīgā. To gaitām iespējams sekot ir.lv/velofenders un redzēt, vai un kā zagļus noķers. Savu riteni eksperimentam ziedojis arī Renārs Kaupers 

Mūziķis Renārs Kaupers pa Rīgu ar velosipēdu brauc piecpadsmito gadu. Veloceliņš pāri Vanšu tiltam esot labs, gājēji – apbraucami un netraucē. Vienīgais mīnuss ir velosipēda drošība. Renāram nozagti jau septiņi velosipēdi! Pirmais «aizgāja» 2002.gadā. Velosipēdus Prāta vētra bija ieguvusi dāvanā par dziesmas Spogulīt, spogulīt panākumiem radio aptaujā. «Pieslēju riteni pie Lido, iegāju paēst. Nācu ārā – tā vairs nebija. Pats vainīgs,» stāsta Renārs. 

Nākamo divriteni Renārs pieslēdza. Bija aizņēmies no drauga Kaspara Rogas, aizbraucis pie dēliem uz Jāzepa Mediņa mūzikas skolu. Arī tur to nozaga. Trešo arī nozaga centrā. «Biju aizgājis uz tikšanos ar Tibetas mūkiem, enerģiju sasmēlies nāku ārā – no riteņa palicis tikai sēdeklis. Atkal pats vainīgs – biju pieslēdzis nevis rāmi, bet tikai sēdekli.» 

Ceturtās un piektās zādzības detaļas Renārs precīzi neatceras, bet arī tās notika Rīgas centrā. Visvairāk žēl sestā – ZZK riteņa, ko pirms pāris gadiem nozaga no garāžas mājas pagalmā. Bija ļoti ērts, ar groziņu. Septītais velosipēds «aizgāja» grupā – no garāžas nozaga arī sievas un dvīņu velosipēdus. Kaupers izsauca policiju. Pats sāka meklēt veidus, kā velosipēdus nosargāt. Risinājums – jūras kravu konteiners. Nopirka, iedabūja pagalmā. Nu cer, ka seši velosipēdi un zāles pļāvējs ir drošībā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu