Bērzu sulu bagātība • IR.lv

Bērzu sulu bagātība

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Cielava

Lai organismu modinātu no ziemas gurduma, vēlams katru dienu izdzert divus litrus bērzu sulu. Kā izrādās, it kā tik pazīstamās sulas tomēr izmantojamas ne tikai kā spirdzinošs dzēriens. Lūk, pieci ieteikumi, ko interesantu izdarīt ar šāgada sulām


Matīss Eglītis,
svaigēšanas restorāna Raw Garden līdzīpašnieks 

Svaigo bērzu sulu biešu zupa
70 ml biešu sulas (no divām vidēja lieluma bietēm)
1/2 bietes, sagriezta kubiciņos (50 g)
80 ml bērzu sulu
10 g mandeļu
1 vidēja izmēra gurķis, sagriezts kubiciņos (50 g)
1 selerijas kāts, sagriezts kubiciņos
Laima sula (no 1/2 laima)
Šķipsna jūras sāls 

Izspiež biešu sulu, lej blenderī un pievieno kubiciņos sagriezto bieti, mandeles, bērzu sulas, jūras sāli, laimu. Kad viss sablenderēts, pievieno sagriezto gurķi un selerijas kātu kā zupas biezumus. Servē bļodā un dekorē ar zaļumiem, pētersīļiem, dillēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu