Magnāts & purkšķis • IR.lv

Magnāts & purkšķis

7
Nellija Ločmele

Pirms nedēļas virtuālā Latvija uzmeta karstu burbuli, kad jaunā elektronisko mediju uzraudze, NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska nosauca Pirmā Baltijas kanāla īpašnieku Oļegu Solodovu par mafijas seriāla varoni

«Šodien NEPLP tikāmies ar PBK īpašnieku. Beidzot atcerējos, ko viņš atgādināja; vienu no Tonija Soprano «6-tjorkām,» viņa pavēstīja tviterī. Skaidrs, ka valsts amatpersonai neklājas tā dēvēt otrā Latvijā populārākā TV kanāla īpašnieku, nedz kādu citu pārraugāmo, tāpēc Cālīte atvainojās.

Taču mūsu šīsnedēļas pētījums, ko Latvijā un Igaunijā par Solodovu veikuši Re:Baltica kolēģi, liecina – mafijas piesaukšana nemaz nav tik mežonīgs pārspīlējums. Izrādās, 90.gados viņu vajāja prokuratūra, bija ierosināta krimināllieta par finanšu piramīdas veidošanu. Vēlāk pēkšņi ar sirdi aizgāja Latgales uzņēmējs, ar kuru Solodovs sacentās par ekskluzīvām tiesībām Latvijā pārraidīt Krievijas televīziju.

Kopš tā laika uzņēmējam sokas. Jūs nepazīsit viņu lielveikala rindā, bet Solodovs ir mediju magnāts, kura impērijai Baltijā ir miljonu auditorija, ciešas saites ar prokrieviskajiem politiskajiem spēkiem un ambīcijas spēlēt pirmo vijoli reģiona mediju tirgū.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu