Tāds darbs! • IR.lv

Tāds darbs!

6
Ieva Segliņa un Intars Rešetins
Ieva Alberte

Tuvojoties Teātra dienai, saskaitījām, kuri aktieri šosezon visvairāk uz skatuves izspēlējuši nāvi, slepkavošanu un mīlas ainas. Vaicājām: kā tas izdodas? 

Aktieri nekolekcionē nāves un mīlas ainas. Neuzskaita. Līdz ar to daudziem labpatikās dzirdēt, ka Ir nolēmis saskaitīt šīssezonas laikā durtās brūces un skūpstus. Sausie skaitļi bija iemesls pirms Teātra dienas parunāt par aktiera darbu, jo vienu dienu mirt, citu – mīlēt māk tikai viņi. Lielākoties aktieriem ideja patika, un viņi bija gatavi par savām prasmēm pastāstīt, arī parādīt. Ar žmodzīšanos fotosesijai piekrita Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Puķe, komentējot, ka tādi materiāli vajadzīgi tāpēc, ka žurnālistiem jau ar’ kaut kā tā naudiņa jāpelna. 

Tieši Ieva ir aprakstīšanas vērta, jo šosezon uz skatuves mirusi visvairāk – 27 reizes. To nepārsit Lidija Pupure ar  20 «nomiršanām» Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādē Vigīlija. Sapnis par nomodu. JRT Oblomova lomā 18 reizes nomiris Gundars Āboliņš un 12 reizes – Ģirts Krūmiņš. Liepājas teātrī trīs izrādēs kopumā 23 reizes miris Kaspars Kārkliņš. 

Arī slepkavotāji visvairāk ir tur, kur vairāk miršanas: Rihards Rudāks «nošāvis» Ievu Puķi 18 reizes, Liepājas teātrī rekordisti ir Edgars Pujāts un Kaspars Gods izrādēs Pūt, vējiņi! un Killera dienasgrāmata: Edgars 12 reizes, Kaspars – 11. Viņiem seko JRT Andris Keišs un Kaspars Znotiņš ar astoņām Otello izrādēm šosezon, vēl mazāk redzamu slepkavību uz skatuves bijis Nacionālajā, Dailē un Rīgas Krievu teātrī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu