Nepārspīlējiet mugurkaula unikālo lomu • IR.lv

Nepārspīlējiet mugurkaula unikālo lomu

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Inta Lase

Jaunā Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile atzīst, ka strīdīgākajā iepirkumu sektorā – būvniecībā – birojs ir nozares nesaskaņu ķīlnieks

Šomēnes apstiprinātā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) jaunā vadītāja Dace Gaile (54) savu dienas kārtību plāno ar matemātiķa precizitāti, tāpēc arī mūsu vēlās brokastis pilsētas centrā tiek pieskaņots tā, lai būtu pa ceļam pirms nākamās tikšanās. Pāršķirstījusi Osīrisa ēdienkarti, Dace Gaile izvēlas omleti un vēlāk atzīst, ka tādu būs jāizmēģina pagatavot arī pašai. Jaunais amats saimniekošanai virtuvē gan atstāj vēl mazāk laika nekā līdz šim, taču ģimenei omletes ļoti garšojot.

Pēc gastronomiski liriskas atkāpes pievēršamies tēmām, kuras ir kā lakmusa papīrs IUB neatkarībai un rādīs, cik nopietni ir šķēršļi valsts nozagšanai, kuru pretkorupcijas eksperti bieži saskata lielos un mazos valsts un pašvaldību konkursos. Biroja rokās ir apturēt konkursus, kuru nolikumi neatbilst likuma prasībām vai vērtēšana bijusi neobjektīva. Pērn birojs saņēmis 1019 sūdzību, vairākums no tām arī pieņemtas izvērtēšanai.

«Nevajag pārspīlēt mana mugurkaula unikālo lomu korupcijas apkarošanā,» nosmaida Gaile un loģiski paskaidro teiktā iemeslus. Vispirms – lēmumu par kāda konkursa atcelšanu biroja vadītājs nepieņem vienpersoniski, sūdzību izvērtē komisija triju cilvēku sastāvā, to katru reizi veido citi biroja darbinieki, nepieļaujot iespēju sarunāt «vajadzīgo» lēmumu. Turklāt viens no lielākajiem korupcijas riskiem slēpjas mazajos iepirkumos, kurus birojs nekontrolē. Par maziem atzīst piegādes un pasūtījuma līgumus līdz 20 tūkstošiem latu un būvdarbu pasūtījumus līdz pat 120 tūkstošu vērtībā. Pēc Gailes domām, noteiktā robeža ir augsta, it īpaši krīzes apstākļos, tāpēc limitu varētu samazināt. Taču birojam nav likumdošanas iniciatīvas tiesību. Turklāt pašlaik daudz prātīgāk būtu rakstīt jaunu Iepirkumu uzraudzības likumu, nevis mainīt pašreizējo, kuru deputāti pamanījušies tā «salabot», ka to vairs pat īsti izlasīt nevarot. «Visi zina, kā jāārstē, kā jāaudzina bērni un kā jārīko iepirkumi. Līdzko likumu atver, priekšlikumi sabirst kā no pārpilnības raga,» skaidro Gaile. Viņa birojā strādā jau kopš tā izveidošanas 2002.gada janvārī, tāpēc skarbais vērtējums neskan kā jauna vadītāja vēlme pašapliecināties. Vadījusi biroja metodoloģijas departamentu, soli uz augstāko pakāpienu Gaile sauc par loģisku karjeras kāpumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu