Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pagājušajā sestdienā YouTube ievietotā video redzams, kā kāds Sīrijas pilsētas Homsas iedzīvotājs cenšas glābt vīrieti, kas ievainots artilērijas apšaudē. Šajā pašā dienā ES valstu ārlietu ministri apspriedē Kopenhāgenā noraidīja iespēju, ka sabiedrotie varētu nekavējoties sākt militāru kampaņu pret Sīrijas prezidentu Bašīru al Asadu un viņam lojālajiem spēkiem. Opozīcija apgalvo, ka kopš dumpja sākšanās pagājušā gada martā dzīvību zaudējuši vismaz 8500 cilvēki.

Nedēļas notikumi pasaulē


Sīrijas valdība piekritusi Krievijas un Arābu valstu līgas plānam, kas paredz noregulēt saspīlēto situāciju un protestus valstī.
Piedāvātais miera plāns, ar kuru 10. martā iepazīstināja Kairā, paredz vardarbības pārtraukšanu abās konfliktējošajās pusēs, monitoringa mehānisma radīšanu, humanitārās palīdzības piegādes ierobežojumu atcelšanu visos Sīrijas reģionos, neiejaukties Sīrijas lietās no ārpuses un ANO īpašā sūtņa Sīrijā Kofi Annana atbalstu.

ASV prezidents Baraks Obama izteicis līdzjūtību Afganistānas prezidentam Hamidam Karzajam par ASV karavīra izdarīto 16 afgāņu «šokējošo» slepkavību un apsolījis, ka tā tiks ātri izmeklēta. Kāds karavīrs svētdien Afganistānas dienvidos atklāja uguni uz civiliedzīvotājiem, nogalinot 16, tai skaitā sievietes un bērnus. ASV un NATO plāno izvest savus spēkus no Afganistānas līdz 2014.gada beigām, nododot drošības uzturēšanas operācijas afgāņu armijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu