Mācos no ievērojamu cilvēku dzīves • IR.lv

Mācos no ievērojamu cilvēku dzīves

7
Foto — Lauris Vīksne, F64
Ieva Puķe

Sekmīgie cilvēki no nesekmīgajiem atšķiras tikai ar mēģinājumu skaitu. Tie, kas paliek nesekmīgi, vairs necīnās – ekspremjers Einars Repše skaidro savas jaunās ambīcijas zinātnē un atgriešanos politikā 

Einars Repše divus gadus bija projām no politikas. «Nepilnus divus,» viņš precizē, satikts savā birojā pas-teļtoņos krāsotas divstāvu mājas otrajā stāvā Ogres centrā. Pirmajā stāvā, kā vēsta uzraksts, ir banketu zāle, otrajā – Repšes vadītā Mākslīgā intelekta fonda darba telpas. Kad vieni beidz darbu, otri sāk. 

Pagājušajā ceturtdienā bijušais Latvijas premjerministrs, finanšu un aizsardzības ministrs man negaidot zvanīja, lai dotu piekrišanu jau kopš janvāra gaidītajai intervijai par zinātni un mākslīgo intelektu – šo lūgumu biju atkārtojusi arī februāra pēdējās dienās. Jau tās pašas ceturtdienas vakarā, klausoties radio, sapratu – tikai apstākļu sakritības dēļ esmu iekritusi vienā grozā ar medijiem, kas no ekspolitiķa pēc ilgās klusēšanas vēl dažas dienas vēlāk prata izvilināt pat ambīcijas atkal kļūt par premjeru. Arī mūsu sarunā politikai nepieskarties bija neiespējami. 

1.martā Repše paziņoja par biedrības Latvijas attīstībai dibināšanu, kurā kopā ar viņu darbosies gan virkne uzņēmēju, gan viņa sadarbības partneri iepriekšējās politiķa gaitās: Valērijs Belokoņs, Olafs Berķis, Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, Edgars Jaunups un Dans Titavs, Ainārs Ščipčinskis un Agris Strautnieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu