Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Mēs nopirkām zvērudārzu
Kristīne Simsone

 

oooo Cilvēki tur. Jaunā Latvijas režisora Aika Karapetjana filmā ir pārpārēm tieši tās īstenības, kuru skatītāji dodas aizmirst uz tuvāko kinoteātri. Nudien, kurš tad gribēs sevi iedomāties dzīvojam mikrorajona huligānu brutalitātes pilno dzīvi? Toties šajā vidē viss notiek ar milzu intensitāti un bez uzskaistinājumiem – tā ir cīņa par izdzīvošanu, kurā sajūtas līdzinās dzīvnieciskiem instinktiem. Intensīvi, patiesi un, galvenais, bez ņirgām par atainojamo sabiedrības slāni. Kino no 2.marta.

ooo Mēs nopirkām zvērudārzu / We Bought a Zoo. Par atraitni pāragri kļuvušais tēvs Meta Deimona paskatā, bērniem par prieku, iegādājas savrupmāju, kuras pagalmā ir privātais zoodārzs. Lai gan šā impulsīvā lēmuma atainojumā dažbrīd sajutīsit filmas veidotāju vēlmi manipulēt ar jūsu līdzjūtību, kopumā šī ir visnotaļ sirsnīga un brīžiem pat aizkustinoša ģimenes filma. Kino no 2.marta. 

oo Maigās jūtas / La délicatesse. Ja cerat ieraudzīt to Odriju Totū, kas savulaik bija Amēlija,  – viņas ir gaužām maz. Ar dažiem izņēmumiem aktrises karjeru nu veido Holivudu atdarinošas romantiskas komēdijas bez prātīga satura un kinematogrāfiskām vērtībām, un tajās Totū nav gana vietas, lai izvērstos. Šī lente diemžēl nav izņēmums. No 2.marta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu