Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien atbalstīja Līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā,
ko 2.martā plānots noslēgt starp 25 Eiropas Savienības dalībvalstīm un kura mērķis ir vienoties par noteikumiem, kuri veicinās budžeta disciplīnu, nostiprinās ekonomikas politiku koordināciju un uzlabos eirozonas pārvaldību. Šo līgumu apņēmušās parakstīt 25 ES dalībvalstis, bet tam nepievienosies Čehija un Lielbritānija.

Valdība otrdien atbalstīja Labklājības ministrijas priekšlikumu pašreiz noteikto pensionēšanās vecumu – 62 gadus – sākt pakāpeniski paaugstināt jau ar 2014.gadu, nevis 2016.gadu, kā bija paredzēts iepriekš. Lēmums paredz 2014. un 2015.gada 1.janvārī pensionēšanās vecumu paaugstināt par trim mēnešiem, bet, sākot ar 2016.gadu, ik gadu to plānots paaugstināt par pusgadu, līdz 2020.gadā būs sasniegts 65 gadu vecums.

Valdības koalīcija pirmdien konceptuāli atbalstīja vēlētāju reģistra ieviešanu Saeimas vēlēšanās, kā arī izstrādāt iespēju balsot internetā. Tuvākajā laikā šis jautājums būšot valdības darba kārtībā, informēja premjerministrs Valdis Dombrovskis. Iepriekš skatīšanai Saeimas komisijās nodotajā likumprojektā paredzēts atjaunot vēlētāju reģistru arī Saeimas vēlēšanās, līdz ar to tajās, tāpat kā pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, varētu balsot atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu