Garie ceļi • IR.lv

Garie ceļi

Nellija Ločmele

Cilvēks nedzīvo no maizes vien, Jēzus oponēja nelabajam, kurš 40 dienas tuksnesī klīstošo gavētāju kūdīja izmantot Dieva dēla «pilnvaras» un pārvērst akmeņus maizes klaipos

Cilvēks nerodas «šortkatā», pārtulkosim modernajā īsceļu un aplikāciju laikmetā, kurā visam jābūt viena klikšķa attālumā. Gavēnis ir «garceļš». 

Droši vien gavēnis izraus robu Lido kotlešu apgrozījumā, taču savdabīga «gavēšana» ir nākusi par labu ēstuvju ķēdes saimniekam Gunāram Ķirsonam, kurš pirmais no nacionālā biznesa smagsvariem sveikā izrāpies no maksātnespējas bedres. Viņa aizliegtie augļi ir vairāki. Pirmkārt, gaisa pilis, kuru būvēšana lika iebraukt milzīgos parādos. Otrkārt, kārdinājums izeju no šīs bedres sashēmot – šķiet, tāds bijis sākotnējais nodoms, no kura Ķirsons laikus atteicies un sēdies pie godīgu sarunu galda ar kreditoriem, lai pašam un bērniem nebūtu kauns no sava uzvārda.

Nekādas atturības un mērenības zīmes gan nemana pareizticīgās Krievijas politikā tepat mums kaimiņos. Svētdienas vēlēšanas būs īstas pārmērību dzīres – kliedzoša varas negausība, nomācoša «skrūvīšu» vienaldzība, aizdarīta ar opozīcijas pārlieku kuslumu. Putina varas gavēnis šogad nespīd. Varbūt pēc gada?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu