Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Indijā uz dzelzceļa sliedēm ik gadu iet bojā 15 000 cilvēku. Zemo drošības standartu dēļ gājēji bieži šķērso sliedes neatļautās vietās, un Mumbajā vien ik gadu šādā veidā dzīvību zaudē aptuveni 6000 cilvēku. Indijas dzelzceļš dienā pārvadā 18 miljonus cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē

Eirozonas valstu finanšu ministri otrdienas sanāksmē Briselē apstiprināja jauna aizdevuma piešķiršanu Grieķijai 130 miljardu eiro apmērā. Vienošanās paredz, ka Grieķijai jāsamazina valsts parāda līmenis, lai 2020.gadā tas nepārsniegtu 120,5% no IKP. Pašreiz tas ir apmēram 160% no IKP.

Krievija neapmeklēs Sīrijas krīzei veltīto starptautisko konferenci šonedēļ Tunisā, jo tajā nebūs pārstāvēta prezidenta Bašara al Asada valdība un tikšot pausts atbalsts vienīgi opozīcijai, paziņojusi Krievijas ārlietu ministrija. Tā dēvētā Sīrijas draugu grupa, kas tika izveidota kā atbilde Krievijas un Ķīnas veto ANO Drošības padomes rezolūcijai Sīrijas jautājumā, uz savu pirmo tikšanos pulcēsies piektdien.

Irāna pārtrauks naftas eksportu arī uz citām Eiropas Savienības valstīm, ja turpināsies to «naidīgā darbība», pirmdien paziņoja naftas ministra vietnieks Ahmads Kalebani. Pirmdien Teherāna pārtrauca naftas pārdošanu Francijai un Lielbritānijai. Irāna varētu pārtraukt naftas eksportu arī uz Spāniju, Grieķiju, Itāliju, Portugāli un Nīderlandi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu