Divi pa dzīvi • IR.lv

Divi pa dzīvi

8
Kristaps Rasims & Baiba Neja

Kā mūža garumā sadzīvot diviem cilvēkiem? Kas vīrieša un sievietes attiecībās svarīgāks – kaisle vai drošības sajūta? Uzdevām šos jautājumus trim sabiedrībā pazīstamiem pāriem

Kristaps Rasims & Baiba Neja, aktieri
Kopā dzīvo sešus gadus, ir gadu vecs dēls Ernests

Atšķirībā no Romeo, ko Kristaps spēlē Dailes teātrī, dzīvē viņš «savu Džuljetu» neiemīlēja uzreiz. Viņa «Romeo» arī ne. Satikušies Kultūras akadēmijas sagatavošanas kursos, topošie aktieri viens par otru nodomāja: «Viņš runā par daudz!», «Viņa ir augstprātīga!» Ziemassvētkos gadījās, ka Baiba izdzirdēja, kā Kristaps spēlē ģitāru. «Kas gan tur tik skaisti…?» viņa nodomāja. Un ieraudzīja Kristapu citām acīm. Pēcāk viņš savai simpātijai mācīja ģitārspēli. Uz pirmo randiņu jaunie aktieri devās kādu laiciņu pēc kopdzīves sākuma – tā bija pašu radīta «izrāde» savam priekam. «Sarunājām satikties pie Laimas pulksteņa, it kā būtu nepazīstami cilvēki,» Kristaps stāsta. Katrs spēlējis iedomāto lomu: Kristaps – filozofijas studentu, Baiba – grāmatvedi. Viņi devās uz kafejnīcu, sarunājās, it kā patiešām būtu tikko satikušies svešinieki, bet vakara nobeigumā par to aizrautīgi smējās.

Kopā dzīvošana sākās bez romantiskas atkāpes. Kristaps laikus nepiereģistrējās kopmītnēs un kādu dienu Baibai paziņoja, ka dzīvos pie viņas īrētajā istabiņā. Niecīgā izmēra dēļ tā tika dēvēta par liftu. «Nu, lai dzīvo!» Baiba nodomājusi. Kas pievilka vienu pie otra, satuvināja? Kristaps un Baiba domā, iespējams, pretējie raksturi. Viņa ir tieša, praktiska. Viņš – romantisks, ar domu lidojumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu