Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima pagājušo ceturtdien atklātā balsojumā ievēlēja jauno Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.
Jaunajā padomē darbosies žurnālists, politologs, studijas Mistrus Media vadītājs Gints Grūbe, augstskolas Turība komunikāciju zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktore Aija Dulevska-Cālīte, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un filmu studijas Ave producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Ar pagājušo ceturtdien pieņemto Saeimas paziņojumu par latviešu valodas valstisko lomu valdošā koalīcija, kuru atbalstīja arī Zaļo un Zemnieku savienība, aicina balsstiesīgos pilsoņus 18.februārī doties uz referendumu un aizstāvēt latviešu valodu, balsojot pret Satver-smes grozījumiem, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu. Saskaņas centrs uzskata, ka šis paziņojums vēl vairāk šķels sabiedrību, un balsojumā par to Saeimas sēdē nepiedalījās.

Amatu Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejā atstājis vadītāja vietnieks Ēriks Ozols, kas sāka darbu 2007.gadā pie toreizējā prezidenta Valda Zatlera. Ozols amatu atstājis pēc abpusējas vienošanās, skaidro prezidenta kanceleja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu