Apvērsums • IR.lv

Apvērsums

4
Ventbunkerā jauns akcionāru «apvērsums» — atšķirībā no iepriekšējā 2010.gadā pagaidām spēks netiek pielietots.

Četri miljonāri, ar kuriem kopā Aivars Lembergs reiz dibināja Ventspils tranzītbiznesa impēriju, pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atguvuši kontroli pār vienu no ostas zelta āderēm – uzņēmumu VentbunkersKādas sekas tam būs Lemberga tiesas zālē un ārpus tās?

Tā ir nejaušība – kad tiekos ar valsts galveno notāru Ringoldu Balodi, viņam zvana Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis. No sarunas noprotams, ka interesējas par jaunumiem a/s Ventbunkers lietā. «Pagaidām, viss mierīgi,» smaidīdams tobrīd attrauc Balodis. Ir janvāra vidus. Miers izrādās mānīgs, pēc pāris dienām Ventspilī vienlaikus notiek divas Ventbunkera akcionāru sapulces: viena – firmas birojā, otra – automašīnā aiz žoga, bet abu pārstāvji apgalvo, ka ir vienīgie un īstie vairākuma gribas paudēji.

Jauns apvērsums Ventspils tranzītbiznesa centrālajā uzņēmumā rāda, ka pēc teju divus gadus ilgas pauzes no tranzītbiznesa kara ierakumiem izlīduši tā sauktie Lemberga oponenti – četri uzņēmēji Olafs Berķis, Oļegs Stepanovs, Igors Skoks un Genādijs Ševcovs. Viņi ir Ventbunkera līdzīpašnieki, kas vēlas saimniekot paši, nevis ļaut kādam citam nosmelt labumu.

«Kāds cits» nav abstrakts vispārinājums, tas ir elegants kungs ar tauriņu. Šveiciešu advokāts Rūdolfs Meroni. Kopš 90.gadiem Lemberga ārzonu shēmotājs. Kopš 2007.gada – Latvijas valsts nozīmēts to tranzītuzņēmumu daļu pārvaldnieks, kuras saskaņā ar apsūdzību patiesībā pieder Ventspils mēram, kurš patlaban tiek tiesāts par smagiem noziegumiem, ar kādiem nodrošinājis sev slēptu ietekmi tranzītuzņēmumos. Tā kā īpašumtiesību maskēšana notikusi sacilpotā ārzonu firmu ķēdē, Meroni pārvaldībā nonākuši arī vairāku Lemberga oponentu īpašumi, un kopš 2010.gada viņš kontrolēja Ventbunkeru, taču īpašnieki to vairs nevēlas pieciest. Nav tā, ka visi būtu uz sēkļa, bet Ventbunkera miljoni kabatu nespiedīs nevienam. Cīņa būšot «līdz galam». Vēl viena intriga – kā šis karš var ietekmēt Lemberga kriminālprocesa iztiesāšanu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu