Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pēc incidenta metro Pārsonsgrīnas metro stacija evakuēta. Foto: Reuters/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

Pirmdien neformālajā Eiropadomes sēdē Briselē panākta konceptuāla vienošanās par jauno starpvalstu līgumu fiskālās disciplīnas stiprināšanai. Vienošanās par jauno līgumu par fiskālās disciplīnas stiprināšanu un ekonomiskās pārvaldības pilnveidošanu eirozonā un valstīs, kuras līgumam pievienojās, panākta starp 25 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tam nepievienosies Lielbritānija un Čehija. Vienošanās paredz, ka līgums dalībvalstīm jāratificē līdz 2013.gada 1.janvārim un 2013.gada laikā jāiestrādā nacionālajās likumdošanās.

Gandrīz puse jeb 47% no cilvēkiem, kas pērn emigrēja no Lietuvas, devušies uz Lielbritāniju, liecina Lietuvas Statistikas departamenta apkopotie dati.  2011.gadā no Lietuvas prom devās 54 300 valsts iedzīvotāju, kas ir par 28 800 mazāk nekā gadu iepriekš. 44%  no emigrantiem bija vecumā no 20 līdz 29 gadiem

Zviedrijas Valsts kase ir atmaksājusi Eiropas Investīciju bankai 400 miljonu eiro kredītus, kuri savulaik tika izsniegti autobūves kompānijai Saab, un tādējādi Zviedrijas valsts ir kļuvusi par Saab lielāko kreditori, kas padara vienkāršāku bankrotējušā autoražotāja potenciālā pircēja apstiprināšanas procedūru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu