Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts prezidents Andris Bērziņš ir mainījis savu nostāju un piedalīsies 18.februārī gaidāmajā tautas nobalsošanā
par Satversmes grozījumiem, kas paredz valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Bērziņš LTV ziņu raidījumam Panorāma pirmdien sacīja, ka domas mainījis kā prezidents, bet kā pilsonis joprojām uzskata referendumu par absurdu pasākumu. 

Valdība otrdien pieņēma Finanšu ministrijas izstrādāto skaidras naudas deklarēšanas kārtību sākumdeklarēšanas laikā, ieskaitot to komercbankā. Noteikumos paredzēts konkrēts brīdis, kurā tiks fiksēta naudas līdzekļu esamība kontā kredītiestādē – 2012.gada 1.jūnija dienas beigās plkst.24. Par deklarācijas neiesniegšanu vai nepatiesu ziņu sniegšanu lielā apmērā būs paredzēta kriminālatbildība.

Eiropas Komisija paziņojusi, ka uz laiku aptur Eiropas Savienības fondu maksājumus Latvijai, jo Finanšu ministrijai kā ES fondu vadošajai iestādei trūkstot ietekmes mehānisma attiecībā uz atbildīgo nozaru ministriju un aģentūru pieņemtajiem lēmumiem par ES fondu līdzekļu izlietojumu. EK uzdevusi Latvijai divu līdz trīs mēnešu laikā izstrādāt rīcības plānu un novērst trūkumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu