Hūūh! • IR.lv

Hūūh!

6
Artemijs (no kreisās) un Dmitrijs ūdenī ir katru dienu — sešreiz nedēļā abi jelgavnieki trenējas peldbaseinā, bet svētdienās roņo.
Ieva Alberte

Nedēļas nogalē pasaules čempionātā ziemas peldēšanā Jūrmalā piedalīsies arī Artemijs Barbotjko un Dmitrijs Žigunovs. Viņi startēs stafetē

Artemijs un Dmitrijs ir 12.klases skolnieki, jelgavnieki. Draugi. Abi raiti runā latviski. «Protams, ka zeltu, ko citu!» «Zeltu, zeltu!» viens caur otru viņi atbild uz jautājumu, kādai medaļai trenējas pasaules čempionātam ziemas peldēšanā. Abiem šī būs pirmā reize tāda līmeņa pasākumā. 

Dalībai čempionātā pieteikušies 27 valstu pārstāvji, visvairāk no Somijas – 344, tai seko Latvija un trijnieku noslēdz Krievija. Tālākie viesi būs no Kanādas, pa diviem «roņiem» no Dienvidāfrikas un Itālijas, pa vienam no Indijas un Botsvanas. Pirmie starti būs piektdien, Lielupē pie Līvu akvaparka, kur notiks arī atklāšanas ballīte. 

Latvijas «roņi», visticamāk, iegūs kādu medaļu, jo pērn pasaules čempionātā tika pie sešiem zeltiem. Artemijs un Dmitrijs ir reāli pretendenti uz medaļu 25 metru stafetē, kurā viņiem pievienosies peldēšanas trenere Andželina Paegle un Ņikita Gorbatko, kurš patlaban studē Dānijā un trenējas tur. Gorbatko ir vairākkārtējs medaļu ieguvējs pasaules čempionātā ziemas peldēšanā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu