Mans stāsts • IR.lv

Mans stāsts

7
Foto — Jānis Saliņš, F64

Monta Rudzīte cīnās ar audzēju. «Esmu vientuļa, un tā tas būs, lai arī cik ļoti līdzcilvēki censtos likt man justies pavisam parastai»

Dienā, ko daļa cilvēku uzskata par «melno piektdienu» – 13.janvārī -, kāda meitene nevarēja vien pārstāt smaidīt. Limbažniece Monta Rudzīte (21) magnētiskās rezonanses izmeklējumos Valmierā bija uzzinājusi, ka ir noticis vēsturisks pagrieziens viņas slimības gaitā. Agresīvais sejas vēzis, kas Montai tika atklāts pirms gada, ir samazinājies gandrīz uz pusi! 

Stāsts par Montas pagājušogad sākto cīņu ar vēzi bija saviļņojis sabiedrību vairāk, nekā viņai būtu gribējies. Otrā kursa studente iekļuva gan vēlīni diagnosticēta reta audzēja «sliktajā statistikā», gan arī palika aiz svītras moderno kompensējamo zāļu sarakstā. 

Ziedot.lv atbalstītāji izveseļošanās brīnumam ticēja vairāk nekā valsts birokrātija un vasarā saziedoja zālēm naudu. 20.janvārī Limbažos koncertu Montas atbalstam rīko tautas deju ansamblis Katvari, kura dalībniece viņa ir. Kas vēl ir palīdzējis gūt pamatu zem kājām, kad pasaule brūk, Monta ir uzrakstījusi dienasgrāmatā. Viņa neuzsver, ka vairs neredz ar vienu aci un nedzird ar vienu ausi. Tas acīmredzot nav tik būtiski laikā, kad uz spēles ir bijis likts viss. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu