Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Jau vairāk nekā 70 pasažieri, kuri cieta kruīza kuģa Costa Concordia avārijā pie Itālijas krastiem, iesnieguši kopēju prasību tiesā pret kuģa īpašnieku. Kuģis bija devies ceļojumā pa Vidusjūru, kad tas pasažieru vakariņu laikā pie Džiljo salas Toskānā 13.janvāra vakarā uzskrēja rifam. Četras dienas pēc avārijas joprojām bez vēsts bija pazuduši 29 cilvēki. Avārijas brīdī uz klāja atradās 4229 pasažieri un apkalpes locekļi.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Standard&Poor’s ir pazeminājusi deviņu eiro zonas valstu reitingus. To skaitā augstākā līmeņa kredītreitingu zaudējušas Francija un Austrija, kuru augstākā līmeņa reitings AAA ir pazemināts par vienu pakāpi līdz AA+. Itālijas, Kipras, Portugāles un Spānijas reitingi samazināti par divām pakāpēm, bet Maltas, Slovākijas un Slovēnijas reitingi – par vienu.

Itālijā 55% iedzīvotāju ir zaudējuši uzticību eiro, un gandrīz trešdaļa ir pārliecināti, ka labāk būtu atjaunot agrāko nacionālo valūtu liru, liecina aptaujas rezultāti. Pašlaik Eiropas Savienībai uzticas 51% itāliešu, un tas ir zemākais līmenis daudzu gadu laikā.

Otrdien notikušajās Eiropas Parlamenta prezidenta vēlēšanās uzvarējis vācu sociālists Martins Šulcs, kuram jāvada parlaments līdz nākamajām prezidenta vēlēšanām 2014. gadā. No 670 deputātiem, kuri piedalījās balsošanā, par Šulcu balsoja 387.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu