Varenā Kvina kritiens • IR.lv

Varenā Kvina kritiens

7
Šona Kvina milzīgie aizņēmumi vēl dziļākā bedrē iegrūda Anglo Irish banku, kuru 2009.gadā nācās nacionalizēt. Tagad ir aizdomas, ka viņš ar nagiem un zobiem cīnās par to, lai parādi nebūtu jāatdod.

Bagātākais īrs Šons Kvins savā ziņā personificēja dzimtās zemes uzplaukumu, tagad viņš simbolizē Īrijas ekonomikas krahu 

Zaļajā Fermanas apgabalā Īrijas ziemeļos nav nekā dižāka par Vareno Kvinu. Tieši tā draugi mēdz dēvēt izmanīgo konglomerāta vadītāju. Biznesmeņa kritiķi izvēlas citus apzīmējumus, piemēram, «viltīgs nelietis». Taču gan vieni, gan otri nenoliedz faktu, ka Šons Kvins ir bagātākais cilvēks Īrijā, pareizāk – bija bagātākais. 

Pat tagad, kad valsts piedzīvo grūtus laikus, viņa dzīvesstāsts ir gluži kā leģenda – īsta ķeltu pasaka cilvēkiem, kas gatavi darīt jebko, lai dzīvē izsitos uz augšu. Galu galā Kvins ir lauksaimnieka dēls, kas kļuva par karjera saimnieku un ar grants, smilšu un, jā, arī vecmodīgas mantkārības palīdzību kļuva par miljardieri. 

Tā viņam veicās līdz brīdim, kad pēkšņi viss sāka brukt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu