Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Eksāmens
Kristīne Simsone

 

ooo Eksāmens. Ieslēgti telpā, astoņi kandidāti ir gatavi pat nogalināt, lai tikai iegūtu vakanci kādā mistiskā uzņēmumā. Britu mazbudžeta trilleris moralizē par cilvēka rīcību ekstremālos apstākļos, pētot ļaušanos instinktiem. Stjuartam Heizeldainam, kurš ar šo lenti debitē režijā, izdodas uzbūvēt samērā labu filmu no absolūta minimuma – desmit aktieriem un vienas telpas, to ar prasmīgu montāžu pārvēršot intensīvā spriedzes filmā. Vienīgais, ko varētu pārmest, ir nobeigums, kas atstāj iespaidu, ka režisors vairs īsti nesaprot, kā atrisināt paša radīto intrigu. Splendid Palace no 13.janvāra. 

oo Vecā, labā orģija. Galvenajam varonim šķiet, ka viņš rīko vislabākās ballītes ciemā, tādēļ fakts, ka tēvs grasās pārdot to norises vietu – vasarnīcu piekrastē -, ir iemesls panikai, un vienīgais veids, kā no mājas atvadīties, ir sarīkot orģiju. Grūti atrast iemeslu, kāpēc kāds vēlētos vērot saujiņu trīsdesmitgadnieku, kuri, bezgaumīga stāsta dancināti, nezina, ko iesākt ar savu laiku. Kino no 13.janvāra. 

oo Ivans cara dēls un pelēkais vilks. Vienkāršota un modernizēta versija par krievu pasaku varoni. Viņam jāapceļo Trejdevītā karaļvalsts, lai izpildītu ķēniņa uzdevumu un apprecētu tā meitu. Spilgtās krāsās ietērpta animācija, kuras veidotājiem šķiet, ka nedaudz farsa un mūsdienām aktuālu joku šo pasaku varētu uzlabot. No 13.janvāra. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu