Jūtu adrenalīnu! • IR.lv

Jūtu adrenalīnu!

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Kandidēt uz FKTK vadītāja amatu Lattelecom drošības daļas šefs Kristaps Zakulis izlēma vienā naktī. Savā pieredzē viņš redz pievienoto vērtību, nevis trūkumus

Kad Kristaps Zakulis (38) no Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča saņēma piedāvājumu kandidēt uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatu, tas viņam bijis «šoks». «Tik daudz slavenu vārdu dzirdēts, likās – nu, kas notiek?» Taču, lai pieņemtu lēmumu, Zakulim pietika ar vienu nakti, ko viņš «bija paņēmis» pārdomām. «Vēl viena nakts klāt – no tā nekas nemainītos. Vai nu tu vari, vai nevari,» sarunā Zakulis atstāj izlēmīga cilvēka iespaidu.

Pusdienu vietu – B bāra restorānu Doma laukumā – ir izvēlējies viņš un atzīstas, ka te iegriežas bieži. Zakulis ir atvērts un atsaucīgs – acīs krītoša atšķirība no FKTK līdzšinējās vadītājas Irēnas Krūmanes, kura Latvijas krājbankas krīzē amatu zaudēja lielā mērā tieši tāpēc, ka nespēja komunicēt ar sabiedrību. 

Vienīgais, par ko Zakulis ir nerunīgs, ir viņa «inspektora» darbs Satversmes aizsardzības birojā, kur viņš nokļuva pēc bakalaura grāda iegūšanas LU ekonomistos un gadu ilgas informātikas skolotāja pieredzes Limbažos. «Klasiskais modelis – drošības iestādes skatās uz jauniem studentiem un uzrunā,» viņš paskaidro nonākšanu SAB, kas tolaik – 90.gadu vidū – vēl tikai veidojies. Viens no darbības virzieniem bija ekonomiskā drošība, tāpēc pieprasījums pēc finansēs izglītotiem cilvēkiem. «Tieši šis lauciņš man arī iekrita – informācijas vākšana par finanšu sektoru un analīze. Tā es iepazinu bankas un cilvēkus tajās. Detaļās nekomentēšu, to varbūt pēc gadiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu