Brāļa piemiņai • IR.lv

Brāļa piemiņai

2
Foto — Corbis/Scanpix

Stīva Džobsa māsa atceras, kā atrada savu brāli, ko viņam nozīmēja mīlestība un kā viņš kļuva par IT industrijas ģēniju

Izaugu bez tēva kā vienīgais bērns savai mātei. Zināju, ka mans tēvs ir imigrants no Sīrijas, un sapņoju, ka viņš līdzinās populārajam ēģiptiešu aktierim Omāram Šarifam. Dzīvojām trūcīgi, tāpēc iztēlojos, ka mans tēvs ir bagāts un kādreiz negaidīti atgriezīsies mūsu dzīvē (un mūsu dzīvoklī, kas nekad nebija pilnībā mēbelēts), lai palīdzētu. Vēlāk, pēc vienīgās tikšanās ar viņu, mēģināju sev iestāstīt, ka tēvs ir pazaudējis mūsu tālruņa numuru un pēc pārvākšanās aizmirsis mums paziņot savu jauno adresi tikai tāpēc, ka ir revolucionārs ideālists, kas ārkārtīgi aizņemts ar jaunas pasaules kārtības veidošanu arābu pasaulē. 

Lai gan esmu feministe, visu laiku biju gaidījusi īsto vīrieti, kuru mīlēt un kurš mīlētu mani. Gadiem ilgi cerēju, ka šis vīrietis būs mans tēvs. Kad man palika 25, es beidzot satiku viņu, un tas izrādījās mans brālis. 

Tobrīd dzīvoju Ņujorkā un mēģināju uzrakstīt pirmo romānu. Man bija darbs mazā žurnālā, kura birojs bija knapi lielāks par drēbjistabu, un tur sēdēja trīs jauni censoņi. Kādu dienu piezvanīja ietekmīgs advokāts. Man, vidusšķiras meičai no Kalifornijas, kurai nācās papūlēties, lai pierunātu priekšnieku nopirkt darbiniekiem veselības apdrošināšanas polisi? Advokāts teica, ka pārstāv bagātu un slavenu klientu. Un tas esot mans brālis. Kolēģi no pārsteiguma noelsās. Bija 1985.gads. Zvanītājs atteicās nosaukt brāļa vārdu. Kolēģi sāka izteikt minējumus. Kā galvenais kandidāts izvirzījās Džons Travolta. Es klusi cerēju, ka tas būs amerikāņu rakstnieka Henrija Džeimsa literārais pēctecis – kāds, kas ir krietni talantīgāks un izcilāks par mani. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu