«Trīs M» dodas dzīvē • IR.lv

«Trīs M» dodas dzīvē

4
Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Puķe

Jelgavnieku Ķergalvju meitiņas – trešās no pieciem šāgada trīnīšu «komplektiem» – Ziemassvētkos tiks kristītas Jaunpils baznīcā 

Man tev ir pārsteigums, – kādu dienu šāgada sākumā vīram Uldim (37) uz Vāciju zvanīja Inga Ķergalve (33). Pieļaudama, ka tālbraucējs šoferis, visticamāk, stūrē pa lielo autobāni, viņa nobrīdināja: «Labāk apstājies!» Tad ievilka elpu un spēra ārā: «Tev būs trīs bērni!» 

Uldis sievas teikto uztvēra zibenīgi, kaut gan varēja pārprast. Dēls Jānis, kam tagad ir astoņi, un sešgadīgais Artis viņam mājās jau bija. Viņš zināja, ka Inga ir vēl viena mazuļa gaidībās. Bet sievas satrauktā balss liecināja, ka viņa nejoko: būs vēl trīs bērni un vienā piegājienā. Pēc diviem puikām viņi gribēja meitiņu. Un 4.oktobrī arī sagaidīja – Maiju, Martu un Māru. 

Gulēja U burta veidā
Pašai 33 gadi, «trešais» bērns un trīs meitenītes – Inga Ķergalve ciparos saskata ko maģisku. Arī vieta piemājas autostāvvietā viņiem iekritusi ar 33.numuru. Kļūdās tie, kas paziņo: šāgada trīnīšu bums (rudens pusē tie atskrējuši piecām ģimenēm!) ir laboratorisku manipulāciju un zāļu rezultāts, aizskartā sievišķībā saka Inga. «Pat Juris Šteinbergs, zinātnieks būdams, apgalvoja – nevar būt tik daudz trīnīšu…,» viņa piemin TV3 ētera seju. «Mums divi bērni jau ir, kāpēc lai mēs mērķētu uz vēl trijiem?» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu