Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien slēgtā sēdē atbalstīja Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic pamatkapitāla palielināšanu par 57,6 miljoniem latu
un uzdeva finanšu ministram izsniegt airBaltic valsts aizdevumu 67 miljonu latu apmērā. Satiksmes ministrija 30.novembrī iegādājās airBaltic privātajam akcionāram Baltijas Aviācijas sistēmas piederošos un Latvijas Krājbankai ieķīlātos 47,2% lidsabiedrības akciju par to nominālvērtību – 224 453 latiem. Tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% airBaltic akciju īpašnieci.

Skaidras naudas izmaksas Swedbank klientiem atjaunojas ikdienas līmenī, otrdien ziņoja bankas preses dienests. No piektdienas, 9.decembra, Swedbank klienti pastiprināti izņēma naudu no bankas, reaģējot uz baumām par bankas darbības problēmām Zviedrijā un Igaunijā. Drošības policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar nepatiesu ziņu izplatīšanu par situāciju Swedbank.

Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma pieņemt izskatīšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieteikumu un ierosināt Latvijas krājbankas maksātnespējas lietu. Tomēr tiesa nolēma, ka FKTK jāizvirza cits bankas maksātnespējas administratora amata kandidāts. FKTK sākotnēji bankas maksātnespējas administratora amatam izvirzīja Aigaru Lūsi, tomēr pagājušajā nedēļā komisija viņa kandidatūru atsauca un pieņēma lēmumu par maksātnespējas administratoru virzīt Intu Goldmani.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu