Kanalizācijas akas no Briljantiem • IR.lv

Kanalizācijas akas no Briljantiem

3
Armanda Mucenieka uzņēmums Rotons šogad izvirzīts Eksporta un inovācijas balvai kā sekmīgs importa aizstājējs.

Ādažu paraugsaimniecībā, kur Gorbačovs reiz slavēja sociālisma sasniegumus, tagad no polietilēna pulvera top tuneļi, nosēdakas un kanalizācijas tvertnes, kas sit pušu franču un dāņu ražojumus 

Neilgi pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā Armands ieķīlāja savu māju, paņēma kredītu un par 30 000 eiro nopirka pusotru hektāru zemes Ziepniekkalnā. «Darba darīšanās bieži braucu uz ārzemēm un redzēju, kas tur notiek. Sapratu, ka pēc iestāšanās ES zemi par diviem dolāriem kvadrātmetrā Rīgā vairs nevarēs nopirkt.» 

Divus gadus vēlāk, kad Latvijā sākās nekustamo īpašumu bums, viņš īpašumu pārdeva par 130 000 eiro. Tomēr nevis metās jaunos darījumos ar zemes gabaliem, kā daudzi citi, bet nopelnītos 100 tūkstošus ieguldīja ražošanā, 2005.gadā nodibinot savu uzņēmumu Rotons

Kopš deviņdesmitajiem, kad pats nodarbojies ar elektroinstrumentu tirdzniecību, viņš bieži domājis, kāpēc pēc neatkarības atgūšanas mums viss jāimportē, bet paši gandrīz neko neražojam? Piemēram, mūsu lielveikalos atrodamas Francijā un Somijā ražotas lielgabarīta kanalizācijas tvertnes, kuras pēc biznesa loģikas nav izdevīgi tālu vest. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu