Ko darīt, ja nav, ko darīt? • IR.lv

Ko darīt, ja nav, ko darīt?

5
Filmas Kolka Cool režisors Juris Poškus (no labās) kopā ar aktieriem Artusu Kaimiņu un Ivetu Poli.
Ieva Alberte

«Cilvēki aizbrauc nevis finansiālu apsvērumu dēļ, bet tāpēc, ka laukos ir kultūras vienveidība,» saka kinorežisors Juris Poškus pirms spēlfilmas Kolka Cool pirmizrādes. Tās tēma – ko darīt tad, kad nav, ko darīt 

Ar to baklažānkrāsas aci – tas ir aktieris Artuss Kaimiņš. Aci viņam uzdauzīja kautiņā. Aizstāvējis uz ielas kādu meiteni, kuru ielenkuši pieci džeki. Artuss ir atsaukts uz interviju, jo Juris viens runāt negrib. Filma ir kopdarbs. Aktieri meklējuši tēlu prototipus, nesuši savākto režisoram. 

Artuss stāsta, kā braucis Jāņos uz Ogri, lai meklētu savu tēlu un vērojis puišus treniņbiksēs ar divām svītriņām. Viņš ir viens no filmas galvenajiem varoņiem – Andža. Viņam ir draudzene Simona (aktrise Iveta Pole). Abiem ir atšķirīgs viedoklis par attiecībām un gaidāmajām laulībām. Simonu pārņem šaubas, vai viņa izdarījusi pareizo izvēli. Kad no jūras pārrodas Andžas vecākais brālis Gvido (Andris Keišs), seko virkne notikumu, kas izjauc viņu plānus.

Filmā vēl spēlē Varis Piņķis, Guna Zariņa, Māra Ķimele, Aigars Apinis, Līga Vītiņa un citi. Darbības vieta – Kurzemes piekraste. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu