Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība ir sagatavojusi un otrdien nodeva Saeimai nākamā gada valsts budžeta projektu.
Tas paredz nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,52 miljardu latu, bet izdevumus – 4,64 miljardu latu apmērā. Valdība apņēmusies, ka budžeta deficīts nepārsniegs 2,5% no iekšzemes kopprodukta. Kopumā no 2008. līdz 2012.gadam valsts budžeta konsolidācija būs veikta 2,3 miljardu latu apmērā, un tas ir 17% no iekšzemes kopprodukta, pirmdien atgādināja finanšu ministrs Andris Vilks.

Centrālās vēlēšanu komisijas rīkotajā parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai piedalījušies 183 046 cilvēki. Lai likumprojekts nonāktu Saeimā, par to bija jāparakstās 10% no pagājušajās vēlēšanās nobalsojušajiem jeb 154 379 vēlētājiem. Satversmes grozījumu projekts paredz mainīt tās 4.pantu, tāpēc neatkarīgi no tā, kāds būs Saeimas lēmums, par grozījumiem būs jārīko tautas nobalsošana.

Saeima pieņēmusi jauno Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas jeb tā dēvēto nulles deklarācijas likumu, kas paredz sākumdeklarēšanas ieviešanu un iespēju legalizēt ienākumus. Deklarācijas būs jāiesniedz no nākamā gada 1.marta līdz 1.jūnijam, savukārt laiku un veidu, kā iedzīvotājiem būs vienlaikus jāveic skaidrās naudas iemaksa kredītiestādē, noteiks Ministru kabinets, kuram līdz 1.februārim būs jāsagatavo attiecīgs noteikumu projekts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu