Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pirmdien apturēja visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu, bet Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā par bankā konstatēto līdzekļu iztrūkumu ir apcietināts bankas priekšsēdētājs Ivars Priedītis un aizturēti arī pārējie bankas valdes locekļi – Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs. Konstatēts līdzekļu iztrūkums ap 100 miljoniem latu. Par aizdomās turamo lietā atzīts arī bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs.

Trīs nedēļu laikā, no 1. līdz 21.novembrim, par ierosinājumu Satversmē noteikt krievu valodai oficiālo statusu parakstījušies 78 279 vēlētāji, informē Centrālā vēlēšanu komisija. Likumprojekts «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē» tiks iesniegts Saeimā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji.

Saeima Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā iecēla Jaroslavu Streļčenoku. Par kandidatūru balsoja 92 deputāti, pret nebalsoja neviens deputāts. J.Streļčenoks sācis strādāt KNAB 2003.gadā, no 2005.gada ieņēmis KNAB valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieka amatu, kopš 2007.gada bijis KNAB ētikas komisijas priekšsēdētājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu