Radīs Latvijas Skype • IR.lv

Radīs Latvijas Skype

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Inta Lase

No eksperimentālas jūrascūciņas var izaugt pasaules mēroga zvaigznes, uzskata Andris Bērziņš, respektablā TechHub inkubatora Rīgas filiāles vadītājs

Pēdējās nedēļās Andra Bērziņa (40) darba dienas plānā parādījušies IT speciālistam neierasti uzdevumi. Piemēram, remontdarbu uzraudzība un intervijas pašmāju un ārvalstu presei, atbildot uz nedaudz apmulsušo žurnālistu jautājumiem, kāpēc Google atbalstītais Londonas tehnoloģiju inkubators TechHub savu pirmo filiāli atvērs Rīgā, nevis Ņujorkā, Berlīnē vai Sanfrancisko. «Mēs viņiem esam tāda kā eksperimentālā jūrascūciņa, ar kuru var iztestēt franšīzes konceptu. Arī atbalsts, ko tāpēc saņemam, ir nozīmīgs,» skaidro Bērziņš. «Mēs to diezgan agresīvi izcīnījām – kad uzzinājām par TechHub iecerēm atvērt franšīzes birojus, paši aizgājām, pieteicāmies, uzaicinājām TechHub vadību uz Rīgu un pierādījām, ka spēsim iedzīvināt viņu biznesa filozofiju,» viņš labprāt atceras pūles, kuras izrādījušās tā vērtas. 

«Mēs» tie ir četri jauni IT nozares uzņēmēji – Bērziņš un viņa domubiedri: IT House dibinātājs Gunārs Grundštoks, Reach.ly vadītājs Ernests Štāls un Real Sound Lab direktors Viesturs Sosārs. Viņi tic, ka Rīga jau tuvāko gadu laikā kļūs par IT nozares inovatīvo ideju citadeli. «Mēs izveidosim vidi un apstākļus, lai arī Latvijas informācijas tehnoloģiju speciālistiem, līdzīgi kā igauņiem un lietuviešiem, ir savs veiksmes piemērs, lai varam iespraust savu karogu zemē un teikt – šis ir mūsu produkts,» pārliecināti saka Bērziņš. 

Taču līdz tam dažas lietas vēl jāpagūst paveikt triecientempā – vispirms jāiekārto plašās, bet tukšās filiāles telpas Rīgas centrā, tad jāizvērtē, kurus no pieteikumus atsūtījušajiem start-up uzņēmumiem iesaistīt TechHub. Pirmajā nedēļā, kopš publiski paziņots par TechHub filiāles atvēršanu, saņemts jau pusducis pieteikumu. Februāra vidū, kad jānotiek atklāšanai, filiāli piepildīs vismaz divdesmit radoši IT uzņēmumi, ir pārliecināts Bērziņš, ar kuru tiekos klusajā restorānā Ave Luna tieši līdzās TechHub telpām Citadeles ielā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu