Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība otrdien panāca vienošanos par papildu 29 miljonu latu nākamā gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem, un līdz ar to kopējais 2012.gada budžeta konsolidācijas apjoms plānots 156 miljonu apmērā. Pagājušonedēļ valdībai vēl neizdevās ar starptautiskajiem aizdevējiem panākt galīgo vienošanos par 2012.gada valsts budžetu, un sarunas par budžeta konsolidācijas pasākumiem šonedēļ turpinās.

Divās nedēļās – no 1.novembra līdz 14.novembrim – par grozījumu ierosināšanu Latvijas Satversmē, iekļaujot tajā nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu, Latvijā parakstījušies 39 258 vēlētāji, informē Centrālā vēlēšanu komisija. Grozījumi Satversmē tiks iesniegti Saeimā, ja to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji.

Otrdien Rīgas apgabaltiesā sākās pirmā tiesas sēde tā dēvētajā 13.janvāra grautiņu krimināllietā. Tiesa līdz nākamā gada 5.janvārim atlika lietas izskatīšanu, jo prokurors ierosināja lietu sadalīt divās daļās –  vienā būtu tie apsūdzētie, kuri vainu atzina pirmstiesas procesā, otrā paliktu pārējie. Šajā krimināllietā apsūdzētas 68 personas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu