Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatam nolemts virzīt KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku Jaroslavu Streļčenoku.
Komisija par labu Streļčenokam lēmusi, ņemot vērā viņa augsto profesionalitāti, kā arī nevainojamo reputāciju. Viņš jau otro reizi ievēlēts par KNAB ētikas komisijas vadītāju, kas liecinot, ka viņam ir autoritāte darbinieku vidū.

Otrdien sākās parakstu vākšana par Satversmes grozījumiem, kas paredz noteikt krievu valodu kā otro valsts valodu. To ierosinājusi biedrība Dzimtā valoda, savācot vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstus, kas nepieciešami, lai CVK uzsāktu parakstu vākšanu. Likumprojekts tiks iesniegts Saeimā, ja par to līdz 30.novembrim parakstīsies ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji.

Rīgas dome otrdien atbalstīja grozījumus pašvaldības 2011.gada budžetā, paredzot deficītu 56,892 miljonu latu jeb 13,2% apmērā no kopējiem ieņēmumiem. Grozījumos Rīgas pilsētas pašvaldības 2011.gada budžeta ieņēmumi apstiprināti 430,608 miljonu latu apmērā, kas ir par 17,135 miljoniem latu jeb 4,14% vairāk nekā iepriekš, bet izdevumi plānoti 487,5 miljonu latu apmērā, kas ir par 15,934 miljoniem latu jeb 3,38% vairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu