Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Otrdien Saeima apstiprināja Valda Dombrovska (Vienotība) jauno valdību. Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 57 deputāti, pret bija 38. Dombrovskis kļuvis par pirmo premjerministru, kas vadījis trīs valdības pēc kārtas.

Svētdien Ādažu poligonā pēc zemessardzes mācībām notika sprādziens, kurā ievainojumus guva deviņi cilvēki, no tiem viens pēc tam slimnīcā mira. Trīs cietušo veselības stāvoklis joprojām tiek vērtēts kā smags. Sprādziens notika brīdī, kad pēc praktiskās šaušanas nodarbībām mācību dalībnieki bija pulcējušies uz mācību analīzes sanāksmi. Izmeklēšanā ir noskaidrots zemessargs, kura mugursomā Ādažu poligonā sprādzis mazas jaudas lādiņš, ko acīmredzot poligonā atradis šis zemessargs. 

Par atkārtotu nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā apsūdzētajam ilggadējam Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekam, patlaban atstādinātajam Finanšu ministrijas ierēdnim Vladimiram Vaškevičam Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa piektdien piesprieda divu gadu cietumsodu. Tiesas zālē apsūdzētais netika apcietināts, jo viņam šajā lietā nav piemēroti nekādi drošības līdzekļi, spriedumu var pārsūdzēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu