Zatlera kurmji • IR.lv

Zatlera kurmji

2
Klāvs Olšteins (28) piedzīvojis strauju karjeru jau divās dažādās partijās — Jaunajā laikā un Zatlera Reformu partijā, kuras abas jau arī pametis.
Indra Sprance

Seši deputāti, kas «uzmetuši» Zatlera Reformu partiju, Saeimā iekļuvuši, lielā mērā pateicoties īpašai reklāmas kampaņai, kuras finansējums nav skaidrs, un īstenotāju pēdas ved «oligarhu» virzienā 

Tārpu nav, bet ir kurmji. Un ziniet, kas ir kurmji? Uz manu lūgumu komentēt sešu deputātu atšķelšanos no Zatlera Reformu partijas ar pretjautājumu atbild Zaļo un Zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis. Viņs apmierināts smaida un netieši atgādina, ka vienīgais politiķis, kas pazemes racējiem veltījis pat grāmatu, ir Andris Šķēle – «oligarhs», kuru no Saeimas izslaucīja Zatlera rīkojums nr.2. 

Brigmaņa «mājiens ar kurmi» nepaliek vienīgā norāde uz to, ka sešinieka atšķelšanās izskatās tikai pēc manevra lielākā plānā, kas radies paralēli eksprezidenta partijai. Kas diriģē «Olšteina bandu», kā sešu neatkarīgo deputātu grupa nodēvēta Saeimas kuluāros? Kādi ir Klāva Olšteina patiesie motīvi, pāris mēnešu laikā nomainot divas partijas – vai aiz taisnības cīnītāja maskas patiesībā neslēpjas jurists, kuram likumi nav rakstīti? 

Podi, NRA un politika
Garš, izstīdzējis puisis. Mūždien skrejošs, taču laipns un atsaucīgs. Tāds Klāvs Olšteins (28) ir Saeimā. Viņš piedzīvojis strauju karjeru jau divās dažādās partijās, kuras abas ir pametis. Aiziešana no Vienotības šovasar bija nepatīkams pārsteigums daudziem biedriem, taču vairāki atzīst – tas bijis vēss aprēķins, jo jaunā partijā Olšteinam bija vieglāk nonākt vadības spicē, nekā cīnīties par vietu zem saules trīs partiju apvienībā Vienotība, kaut viņš nebija sliktās pozīcijās arī tajā. Nelīdzēja ne Vienotības priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas, ne viņas padomnieka Edgara Jaunupa centieni Olšteinu atrunāt. «Viņš bija pieņēmis lēmumu un bija ciets savā izvēlē,» atminas Jaunups. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu