Drīz uz tiesu? • IR.lv

Drīz uz tiesu?

6

«Oligarhu lietā» vistuvākajā laikā gaidāms pavērsiens – KNAB izmeklētāji gatavojas daļu materiālu nodot prokuratūrai, kam būs jālemj par apsūdzību uzrādīšanu Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. Viesnīcā Rīdzene notikušo sarunu ieraksti un kratīšanā Puzē atrastās Lemberga dienasgrāmatas var kļūt par skandalozākajiem šīs lietas materiāliem

Telefonsarunā viņš dzen jokus un ironizē par KNAB izmeklētājiem un noklausītajām sarunām – katrs taču var brīvi runāt, ko vien grib, man saka Ainārs Šlesers. «Arī mēs varam tagad sarunāt kādus miljonu darījumus.» Tomēr, lai kā arī 11.Saeimas vēlēšanās caurkritušais politiķis cerētu uz «pilnīgu KNAB izgāšanos», tieši viņš ir redzamākā amatpersona, kam būs vislielākās izredzes nonākt uz apsūdzēto sola, ja maijā sāktā «oligarhu lieta» nonāks tiesā. 

KNAB vadība par izmeklēšanas sekmēm ir pārliecināta, un jau tuvāko nedēļu laikā gaidāms jauns pavērsiens – KNAB varētu aicināt prokuratūru lemt par kriminālvajāšanas sākšanu un apsūdzības uzrādīšanu Aināram Šleseram un, iespējams, arī Aivaram Lembergam. 

Prokuratūra apdedzinājusies
Izmeklēšana tā sauktajā oligarhu lietā pašlaik norit vismaz trīs virzienos, un informācija, kas ir žurnāla Ir rīcībā, ļauj secināt, ka KNAB to sadalīs vairākos atsevišķos kriminālprocesos, lai tādējādi paātrinātu virzību uz priekšu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu