Pārsniegts pacientu skaits. Jums nepienākas • IR.lv

Pārsniegts pacientu skaits. Jums nepienākas

3
Ieva Puķe

Santas un Montas ļaundabīgajām slimībām ārsti deva cerīgas izārstēšanas prognozes, ja tiks lietotas modernas zāles. Valsts tās atteica   

Dokuments, ko Monta (21) no Veselības ministrijas ierēdņiem saņēma jūnija vidū, ir sagatavots ar profesionālu precizitāti. Kāds pie datora pavadījis ilgu laiku, 12 lappusēs sagrupējot faktus, kas saistīti ar ministrijai pakļautās institūcijas – Veselības norēķinu centra – 24.maija atteikumu piešķirt kompensāciju ārstu konsilija izrakstīto pretvēža zāļu Erbitux iegādei. Beigās – ministrijas valsts sekretāra Rinalda Muciņa paraksts. Līdzīgu atteikumu apmaksāt ārstu piemērotās zāles Mabthera jūnija sākumā nosūtīja arī Santai (tobrīd – 17).   

Ārsti rekomendē, ierēdņi liedz
Meitenes nekad nav satikušās, kaut arī limbažnieces Montas studiju vieta Valmiera ir tikai nepilnas stundas brauciena attālumā no Santas lauku mājām Smiltenes novadā. Visticamāk, viena par otru nekad neuzzinātu, ja viņu dzīves stāstus līdzīgus nedarītu pēkšņa saslimšana ar potenciāli nāvējošu slimību šāgada pavasarī. Gadalaikā, kas bija skaists dabā, bet pustukšajā valsts veselības budžetā nesa skaudri rudenīgas vēsmas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu